De 10 beste meditatie apps

//De 10 beste meditatie apps

Mediteren helpt je om je gedachten tot stilstand te brengen. Je gedachten blijven namelijk heel de dag doorgaan. Wanneer je iets hoort, ziet, ruikt of voelt komt er een gedachte, een beeld of zelfs een verlangen naar voren. Vervolgens komt er weer een gedachte voort uit die gedachte en zo gaat het heel de dag door. Op de achtergrond worden er constant ongecontroleerde gedachten in je hoofd geactiveerd door je zintuigen en door je gedachten zelf. Meditatie is een zeer effectieve manier om die gedachten om de achtergrond tot stilstand te brengen en meer bewust te worden. Want als je hoofd vol zit met gedachten kun je niet bewust leven. Je wordt belemmerd door die zee aan gedachten en de gevoelens die daardoor weer tot stand komen.

 

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Tegenwoordig zijn er genoeg apps die je kunnen helpen dagelijks te mediteren. Kies bijvoorbeeld 1 app die het beste bij jou past en doe die dagelijks. Mediteren is een vaardigheid die je door oefening moet leren. Bij het begin is het moeilijk, wordt je onrustig en voel je allerlei lichamelijke ongemak. Juist door het dagelijks te doen wordt je er steeds beter in. Langzaam zal het je steeds beter lukken en zal je meer rust en bewustwording ervaren in je leven. De eerste periode is dus het zwaarst, daarna zul je de vruchten plukken van al je moeite.

 

10 kwalitatief goede meditatie apps

Hieronder heb ik een lijstje van de 10 beste meditatie apps van dit moment. Ik kan er een stukje over schrijven, maar het is nog beter als je ze allemaal uitprobeert en zelf kiest welke je het beste vind en die dan gebruikt. Dus download ze allemaal en geef ze een cijfer van 0 tot 10. Nadat je ze allemaal hebt gebruikt kies je diegene die je het hoogst hebt gescoord.

  1. Insight Timer – meditation app
  2. Calm
  3. Sattva Meditations and mantras
  4. Headspace: meditation
  5. Meditation studio
  6. Pacifica for stress & anxiety
  7. 10% percent happier: meditation
  8. Stop, breathe & Think
  9. Simple habit – meditation
  10. One-moment meditation

Reactie achterlaten

Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat met welke app jij gebruikt en waarom? Zo kunnen we van elkaar leren. Er zijn vast nog veel meer goede apps dan bovenstaand lijstje.

By |2019-01-06T17:21:46+00:00november 11th, 2018|Bewust leven tips|0 Comments

Leave A Comment