Lijst culturele activiteiten in NL

//Lijst culturele activiteiten in NL

Culturele activiteiten dragen bij aan meer bewustwording. Het zorgt ervoor dat je kijkt naar je eigen cultuur en een andere cultuur. Je leert hoe jouw cultuur jouw gevormd heeft en hoe een andere cultuur een ander heeft gevormd. Hierdoor leer je jezelf, maar ook een ander beter begrepen, respecteren en waarderen. Tegelijkertijd kun je je laten verwonderen over de dynamiek van een andere cultuur, hoe mooi dat kan zijn leer je door culturele activiteiten te doen.

Muziek, dans en kunst zijn vormen van cultuur. Ze dwingen je ertoe om niet te denken, maar te beleven. Om je hart te openen en hetgeen wat je ziet of hoort werkelijk te ervaren. Het zorgt dus voor ‘bewust zijn’ van wat je ziet en/of hoort. Je denken wordt tijdelijk ondergeschikt. Probeer hetgeen wat je ziet, hoort of meemaakt dan ook echt te beleven en er niet over na te denken of allerlei interpretaties te doen. Hieronder een lijst met lidmaatschappen waarmee je culturele activiteiten steunt én ze met korting kunt beleven!

 

Musea: de museumkaart

Uiteraard zijn musea de beste manier om jezelf onder te dompelen in een andere cultuur of kunst te beleven. Met de museumkaart kun je heel veel musea bezoeken die je zullen verrijken en je laten opbloeien. Zeker de moeite waard om een museumkaart aan te schaffen en daarbij ondersteun je dus ook de musea in NL.

//www.museumkaart.nl/

 

Muziek en dans: my-muse-me (operaballet.nl)

Nationale Opera & Ballet is een van de grootste cultuurinstellingen van Nederland. Er worden prachtige traditionele en vernieuwende opera- en balletproducties gecreëerd, geproduceerd en gepresenteerd. Heb je een leeftijd van 16 tot 35 jaar? Dan kun je lid worden van my-muse-me om vele kortingen te krijgen en volop te genieten.

//www.operaballet.nl/nl/campagne/my-muse-me

 

Muziek: Entrée (concertgebouw.nl)

Heel veel soorten prachtige muziekvormen in de beste concertzalen van de wereld. Denk aan kamermuziek of symfonie, klassiek of jazz om na een dag rationeel bezig te zijn ook het hart de ruimte te geven om op te bloeien. Jongeren tot 35 jaar kunnen lid worden van de zelfstandige jongerenafdeling van de Vereniging Vrienden, Entrée.

//www.concertgebouw.nl/de-jonge-vrienden-van-het-concertgebouw

 

Intellectueel: Nexus-connect (nexus-instituut.nl)

Cultuur is iets wat zich ontwikkelt door de tijd heen. Tegelijkertijd voelen we ons thuis in een bepaalde cultuur en voelen we ons vreemd in een andere cultuur dan onze eigen. Maar wat is cultuur? Wat zijn de kenmerken van cultuur? Nexus bestudeert het Europese cultuurgoed in zijn kunstzinnige, levensbeschouwelijke en filosofische samenhang. Met het doel om inzicht te krijgen in actuele vragen omtrent cultuur. Wanneer je genoeg dans, muziek en kunst hebt ervaren is het tijd om intellectueel te reflecteren over wat cultuur is. Ook dit draagt in een belangrijke mate bij aan bewustwording. Wordt lid van nexus-instituut of van nexus-connect wanneer je niet ouder bent dan 35 jaar. Steun met je lidmaatschap dit zeer belangrijke intellectuele en filosofische instituut en draag bij aan culturele verdieping!

 

Film: Cineville

Filmhuis films zijn anders dan de reguliere blockbuster films. Blockbuster films zijn enkel gemaakt met het doel om zo veel mogelijk geld te verdienen. Vaak zitten er dan ook spanning- of erotische elementen in om de kijker verslaafd te maken aan het beeld. Filmhuis films daarentegen hebben een verdieping, dragen een verhaal in zich wat je motiveert om te denken, te reflecteren.

“Met de Cinevillepas stil je niet alleen je filmhonger, je steunt er ook filmmakers en de onafhankelijke filmtheaters in Cineville mee. Want 90% van jouw bijdrage gaat naar hen.” (afkomstig van de website van Cineville).

//www.cineville.nl/

By |2019-01-20T20:21:59+00:00januari 20th, 2019|Bewust leven tips|0 Comments

Leave A Comment