Over ons

/Over ons
Over ons2018-12-26T10:35:44+00:00

Boeddha Space

Dé ruimte om te leren over en te beginnen met een bewust en ethisch leven.

De wereld kampt met grote problemen; milieuvervuiling, ontbossing, steeds groter wordende kloof tussen rijk en arm, uitsterving van dieren, overvloed aan plasticafval, (burger)oorlogen in bepaalde landen, de steeds groter wordende dreiging/onveiligheid in onze maatschappij, overbevolking en oorlog-, armoede- en klimaatmigratie. Boeddha Space gaat ervan uit dat al deze problemen voortkomen uit een ‘onbewust leven’. Een leven niet in overeenstemming met de natuur, dieren en je innerlijke zelf.

Boeddha Space geloofd dat als we een verandering willen zien in de wereld we bij onszelf moeten beginnen. We dienen onze eigen angsten onder ogen te gaan zien, onze gedachten tot stilte te brengen en onze verlangens en impulsen onder controle te krijgen. Alleen wanneer we van binnen een bepaalde vrede, stilte en compassie hebben gecreëerd kunnen we een bewust en ethisch leven leiden wat ‘echt’ een effect heeft op de wereld.

Via deze website zullen we allerlei thema’s omtrent bewustwording en ethisch leven via blogs belichten. We willen mensen inspireren en motiveren om ook het bewustwordingspad te bewandelen. Praat en doe mee via het posten van reacties of het zelf aanmaken van topics in het forum. Het doel is dan ook om met elkaar een online platform te creëren waar we elkaar kunnen stimuleren en van elkaar kunnen leren via het delen van ervaring, inzicht en kennis.

Alin Timothy

Ik ben de beheerder en auteur van Boeddha Space. Heel mijn leven ben ik bezig geweest met de vraag ‘hoe leef je goed, zuiver en naar waarheid’. Vele jaren heb ik me verdiept in allerlei spirituele en religieuze stromingen, groepen en theorieën. Ik heb mezelf verschillende meditatie en energetische technieken eigen gemaakt. Vervolgens heb ik me een periode afgezet tegen de spirituele wereld. Ik zag veel mensen die spirituele theorieën en technieken misbruikten. Deze mensen voelde zichzelf beter dan anderen met hun kennis en wilde anderen onderdanig en afhankelijk maken aan hunzelf. Dit zag ik uiteraard niet als zuiver handelen, terwijl die mensen wel deden alsof ze zuiver waren. Ik ben toen psychologie gaan studeren aan de Universiteit en heb een aantal jaar als wetenschapper gewerkt, omdat ik me wilde verdiepen in de wetenschappelijke kijk op de psyche van de mens. Wel ben ik naast mijn beroep altijd zelf verder gegaan met spirituele oefeningen. De laatste jaren heb ik een aantal diepe spirituele ervaringen gehad die mij veel vreugde, innerlijke rust en inzichten gaven. Met mijn zowel wetenschappelijke als spirituele kennis en ervaring hoop ik nu jou via deze website te inspireren, motiveren en tools te geven zodat ook jij meer bewustwording kan ervaren. Praat mee en doe mee is mijn motto, alleen dan kunnen we elkaar stimuleren, inspireren en van elkaar leren.

Bianca Vonk

Ik ben co-auteur van deze website en af en toe schrijf ik ook blogs. Al van kinds af aan voel ik een diepe verbinding met de natuur en de diepere betekenis van het leven. Ik ben op zoek gegaan naar een leven waarin ik mijn gevoelens van dankbaarheid, bezinning en liefdevolle toewijding kon praktiseren. Zo heb ik een yogaopleiding afgerond en werk ik nu als yogadocent. Yoga zie ik als een levenswijze, een weg naar eenheid van lichaam en geest. Ook zie ik de yoga lifestyle als een pad naar spiritualiteit en bewustwording. Naast yoga ben ik ook erg geïnteresseerd in wat voeding met je lichaam en geest doet. Via mijn blogs hoop ik mijn kennis, inzicht en ervaringen met betrekking tot een bewust en ethisch leven te kunnen delen.

Ethiek is niets anders dan eerbied voor het even.

– Albert Schweitzer